Ghidul: Protecția refugiaților din Republica Moldova

august 23, 2023

Centrul de Politici și Reforme (CPR Moldova), organizație membră a inițiativei “Moldova pentru Pace”, promovează respectarea drepturilor persoanelor refugiate în Moldova, prin intermediul activităților de prevenire, protecție și advocacy.

Pentru a preveni încălcarea drepturilor refugiaților și a reducere vulnerabilitățile  acestora,  am elaborat Ghidul “RO_Broșura_Protecția temporară” care vine să explice formele de protecție,  pașii de urmat în situații de discriminare sau alte încălcări ale drepturilor refugiaților. La final, ghidul conține datele de contact ale mai multor servicii de asistență și protecție destinate persoanelor refugiate în Moldova. 

Accesul la informații este esențial pentru că persoanele refugiate să ia decizii informate și să fie protejați  pe durata șederii și integrării în țara noastră. 

CPR oferă asistență juridică persoanelor refugiate, astfel ca pe perioada aflării în Moldova să se dezvolte și să trăiască într-un mediu sigur și protejat. 

Vă îndemnăm să sesizați orice încălcare a drepturilor refugiaților la Numărul de Protecție +373 60504550 sau la adresa protectie@moldovapentrupace.md