/FOTO/ Rezultatele evenimentului „Rooftop Reception in Support of Ukrainian Refugees in Moldova”

mai 26, 2023

Reprezentanții inițiativei „ Moldova for Peace / Moldova pentru Pace”(MpP) coordonatoarea de programe „Laolaltă”, Constanta Dohotaru, și co-fondatorul „Primăria Mea”, Oleg Tomșa, au prezenta MpP la Washington. La evenimentul „Rooftop Reception in Support of Ukrainian Refugees in Moldova” s-a vorbit despre principalele domenii de activitate și direcțiile de asistență pentru persoanele ajunse în Republica Moldova din Ucraina.

De asemenea, scopul evenimentului a fost pentru a colecta, în continuare, donații pentru refugiații din țara vecină. Pentru ai ajuta pe aceștia să beneficieze de alimente sau produse de igienă. Dar și pentru a contribui la buna funcționare a Centrului Comunitar și pentru a menține rețelei voluntari.

Reprezentanții MpP s-au întâlnit cu mai mulți oficiali în Statele Unite ale Americii, cum ar fi: Diana DeGette – congresswomen, Veaceslav Tofan – director executiv Amnesty International Moldova, Ludmila Malcoci – Keystone Moldova, Martin Angeby – directorul Institutului Național Democratic (NDI) din Moldova și Natalia Carafizi – directoare Hospice Angelus.

La eveniment a fost prezentă diaspora din Republica Moldova și cea din Ucraina, stabiliți de mai mulți ani în Statele Unite ale Americii.

În urma evenimentului, a fost adunată suma de 8.571,37 USD.

Ambasada Republicii Moldova în SUA a fost unul dintre organizatorii evenimentului „Rooftop Reception in Support of Ukrainian Refugees in Moldova”, care a avut loc pe 24 mai la Washington.

Donațiile făcute la acest eveniment vor fi direcționate către susținerea inițiativei civice „Moldova pentru Pace”, care acordă asistență refugiaților ucraineni din Moldova.

Avem nevoie în continuare de susținerea voastră!

Donațiile pot fi făcute prin platforma chuffed.org ( http://bitly.ws/FjyF ) și pe Paypal. Ținem să vă informăm că ultima platformă solicită un număr exact al donației.