Dopomoha.md: peste 1.200 de persoane au primit suport educațional, medical, legal și psihologic anul trecut, datorită departamentului servicii din cadrul organizației Laolaltă

februarie 9, 2023

Peste 1.200 de mame și copii au solicitat ajutor educațional, medical, legal și psihologic, în lunile iunie-decembrie 2022, prin platforma dopomoha.md. De aceste solicitări se ocupă departamentul servicii, din cadrul Organizației Laolaltă, membră a Inițiativei Moldova Pentru Pace. 

Departamentul Servicii este o subdiviziune a organizației Laolaltă care dezvoltă mai multe programe și activități, pentru a facilita o integrare ușoară pentru femei și copii strămutați din Ucraina în Moldova dar și a persoanelor vulnerabile din RM.

Astfel, de la înființarea departamentului, din luna iunie 2022 și până în decembrie, 511 oameni au primitor suport juridic, 113 persoane au primit ajutor psihologic, 214 refugiați au solicitat servicii de transport,  70 de persoane au fost ajutați să-și încadreze copiii în sistemul educațional, iar 37 de persoane au fost transportate la vamă, or de la vamă în mai multe localități din Republica Moldova. Pentru toate aceste cauze, au fost parcurși peste 38.400 de kilometri.

Departamentul Servicii are un rol proactiv în oferirea soluțiilor și în rezolvarea problemelor care conectează și mobilizează oamenii în jurul cauzei comune de a oferi ajutor refugiaților și tuturor femeilor aflate în situații dificile din Republica Moldova dar și de prevenire a noilor necesități la nivel comunitar și individual. 

Pentru a putea primi ajutorul nostru este suficient să vă înregistrați pe dopomoha.md, urmând pașii:

  1. intrați pe site-ul dopomoha.md;
  2. scrieți numele prenumele, telefonul de contact; 
  3. selectați specificul cererii (suport medical, juridic, psihologic, educațional și transport);
  4. lăsați o mică descriere. 

Cum puteți face o cerere pe dopomoha.md, puteți vedea și în video elaborat de Departamentul Info Unit, din cadrul Laolaltă. 

https://www.facebook.com/watch/?v=1269853820629460

Pentru alte informații și suport, puteți apela și la numerele de telefon:  068210811 și 068581401.

***

Departamentul Servicii a fost creat de către A.O „Laolaltă” pentru inițiativa „Moldova pentru Pace”, cu suportul Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR).