Departamentul Drepturile Omului din cadrul Inițiativei MpP oferă asistență juridică privind protecția drepturilor refugiaților

mai 10, 2023

Departamentul Drepturile Omului din cadrul Inițiativei Moldova pentru Pace oferă asistență juridică privind protecția drepturilor refugiaților.

Refugiații care se confruntă cu încălcarea drepturilor sau persoanele care doresc să ajute refugiații pot lua legătura cu ofițerul de protecție la e-mail-ul: protectie@moldovapentrupace.md.

Consilierea juridică este oferită în limba română sau rusă, privind diverse aspecte care apar în legătură cu deținerea statutului de refugiat, precum:

  • Protecția drepturilor refugiaților care se confruntă cu situații de abuz, violență, exploatare și discriminare. ș.a.
  • Procedura obținerii statutului de refugiat/protecție temporară sau cererea de azil, drepturile și obligațiile persoanelor care solicită azil.
  • Serviciile de asistență și protecție disponibile în Moldova pentru refugiați.
  • Procedura de intrare și ieșire din Moldova, inclusiv pentru copii minori care traversează frontieră nefiind însoțiți de ambii părinți.

Datele cu caracter personal vor fi protejate și nu vor fi împărtășite cu părți terțe. 

Departamentul Drepturile Omului activează în cadrul AO Centrul de Politici și Reforme, pentru inițiativa „Moldova pentru Pace”, cu susținerea financiară a Fundației „Choose Love”.